VILTKRAFTSUPPE

Noe av det mest smakfulle jeg får, er rullkraftsuppe. Da bruker jeg krafta som elgrullen eller rådyrrullen kokes/trekkes i, og tilsetter godsaker. Dette for å utnytte rullkrafta på en god måte, og samtidig servere et festmåltid! All ære til morfar som lærte meg dette. Nå er det ikke alle som koker rull, og det er ikke alltid man har denne krafta. Da bruker jeg kraft fra kraftbeinkoking, eller krafta fra et stykke bibringe eller høyrygg for å få med den gode smaken. Kraft fra bibringe gir en helt spesiell og særegen smak, som jeg anbefaler alle å prøve.

«Kvinner og supper skal man ikke la vente, for da kjølner de».  (Fra «Jeg velger meg elg, 2003).

Elgrull og rullkraftsuppe. Foto Arne Nohr

Elgrull og rullkraftsuppe. Foto Arne Nohr

Viltkraftsuppe (6 personer)

3 liter kraft

ca. 1 1/2 kg potet

2–3 gulrøtter

1 blomkålhode

boller av malt elgkjøtt eller annet vilt (se oppskrift)

salt, pepper

Poteter deles i biter, gulrøtter skjæres i skiver, og blomkål skjæres i små buketter og legges i krafta. La det småkoke før elgboller has i og får trekke.

Boller av malt elgkjøtt

500 gram malt elgkjøtt

salt, hvit pepper

1-2 knuste einerbær

2 ss potetmel

1 egg

ca 2 dl Farris

Serveres rykende varm med godt flatbrød og et glass øl!

About these ads

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Følg med

Få nye innlegg levert til din innboks.