BLÅBÆRKREM – DET ULTIMATE TILBEHØR TIL ALL SLAGS SPEKEMAT

I år har det vært en helt fantastisk blåbærhøst! Etter to år helt uten blåbær her hvor vi bor, var det overflod av blåbær i år. Sesongen var lang, tror jeg plukket de siste blåbærene 24. september. Da var de fremdeles faste, søte og utrolig saftfulle. Jeg trodde faktisk jeg hadde plukket rent for blåbær rundt småbruket vårt, men der tok jeg feil. Da bladene var felt på blåbærriset, sto det igjen mengder med blåbær. Jeg har aldri opplevd maken til blåbærhøst som i år. Det betyr at jeg har sikret meg mye blåbær som skal brukes og nytes gjennom vinteren.

I dag vil jeg slå et slag for blåbærkrem. Det er ingen ny oppskrift, jeg hadde den med i «Det smaker av høst» som kom i 2004, men jeg har gjort en vri på blåbærkremen. Jeg har fått en åpenbaring i form av rømme fra Nordbrenna gård. Den passer perfekt til denne deilige blåbærkremen. Faktisk så høyner den smaken! Denne søt-syrlige blåbærkremen er godt tilbehør til all slags spekemat eller til røkt viltkjøtt. Det har vært mye spørsmål og interesse etter at jeg la ut oppskrift på speket lårtunge av elg. Det er utrolig artig! Denne blåbærkremen er godt tilbehør til speket lårtunge! En god lefse til eller litt godt flatbrød er heller ikke å forakte! Lokal og kortreist mat!

Blåbærkrem

1 dl fløte

1 dl rømme

2 dl blåbær (fersk eller frosset)

en anelse sukker

litt grovmalt og nykvernet pepper

Bland fløte og rømme, og tilsett sukker. Hvis du er så heldig at du har god rømme, så brukes bare rømme. Vispes til krem. Rør forsiktig inn blåbær og pepper. Settes kjølig slik at smakene får satt seg litt før servering.

Blåbær og bringebær. Foto Arne Nohr

Blåbær og bringebær. Foto Arne Nohr

Blåbær. Foto Arne Nohr

Blåbær. Foto Arne Nohr

About these ads

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Følg med

Få nye innlegg levert til din innboks.